Magaxin

Hvad skal du gøre, hvis du får en kønssygdom?

Artiklen er sponsoreret.

Klamydia er en af de mest udbredte kønssygdomme i Danmark, og mange synes, det er et pinligt emne at snakke om eller spørge ind til – især hvis man har fået mistanke om, at man har kønssygdommen. Derfor kan man have lige så mange spørgsmål til, hvordan man får det tjekket og undgår det fremover, som man kan have spørgsmål til, hvad det har af konsekvenser, hvis ikke man foretager sig noget.

Bliv testet med det samme

Klamydia opstår gennem personlig kontakt ved samleje, hvis ikke der bruges kondom. Som ofte er de hyppigste symptomer hos mænd urinrørsbetændelse, og hos kvinder er de hyppigste symptomer udflåd, svie og kløe ved vandladning. De langvarige effekter ved ubehandlet klamydia fører til bitestikelbetændelse hos mænd, mens det hos kvinder kan føre til betændelse i æggelederen. 

Har du den mindste anelse om, at du har klamydia, bør du blive testet. Til trods for du ikke har nogen smerter eller ikke oplever symptomer, kan man sågar stadig gå rundt længe med sygdommen uden at vide det. 

En hjemmetest kan nemt og enkelt bestilles, så du kan teste dig selv uden at skulle gå til lægen. Du bestiller blot en test online, sender testen med en svarkuvert ind til laboratoriet og inden for få dage vil du have svar online. Bliver du testet positiv for klamydia, bør du gå til din læge, som herefter kan udskrive den rigtige medicin.

Hvad bør jeg gøre fremover?

En god ide fremadrettet ville være at anskaffe sig nogle kondomer. Derved mindsker du risikoen markant for at få klamydia igen både hos din partner og dig selv. Og til trods for at du fremover bør benytte dig af et kondom, skader det aldrig at have et par ekstra hjemmetest liggende. Dermed har du et par test, som du kan tage frem, hvis du igen skulle få mistanke.

Kommentarer