Samfund

Dansk Folkehjælp modtager stor donation på 6 mio. kr. til skolestarthjælp

EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6 mio. kr. over de næste 5 år til Dansk Folkehjælp til projektet Skolestarthjælp. Det betyder, at flere børn af økonomisk trængte familier får mulighed for at få en god skolestart. Du kan selv støtte op ved at indbetale et beløb til Dansk Folkehjælp, så alle dem der søger skolehjælp, forhåbentlig kan få den fornødne hjælp, for behovet er stigende.

Hvert år har 65.000 børn i Danmark deres første skoledag. Den første side i skolelivets bog skrives denne dag, og det vil være et velskrevet minde for livet. For de fleste. Desværre er dagen for mange økonomisk trængte familier ikke en glædens dag, da det kan medføre fortvivlelse og utilstrækkelighed. 

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp siger: “Vi ser et fortsat stort behov for skolestarthjælp til udsatte børnefamilier og enlige forsørgere i hele landet. I 2021 havde vi rekordmange ansøgere til skolestarthjælpen på landsplan. Derfor er vi meget glade for donationen på 6 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, hvoraf de første 2 mio. kr. falder i år, mens vi fremadrettet de følgende fire år får 1 mio. kr. om året. Det er vi yderst taknemmelige for, da vi nu er sikre på, at vi kan hjælpe endnu flere udsatte børn og familier med at få en god skolestart på lige fod med alle andre børn.” 

Hos Dansk Folkehjælp betyder støtten og opbakningen fra både private og offentlige donorer, at man kan hjælpe flere ansøgere med Skolestarthjælp, da uddannelse og trivsel i skolen er en af de mest afgørende faktorer for at nedbryde den negative sociale arv. 

Stort behov for skolehjælp

Værdigt trængende familier kan på Dansk Folkehjælps hjemmeside søge om hjælp fra 1. april-1. maj, og selve hjælpen uddeles ved udgangen af juli 2022. Dansk Folkehjælp lancerede deres nye initiativ Skolestarthjælp i 2020. 

“For to år siden søgte 1.275 familier, hvoraf 500 modtog Skolestarthjælp, der bl.a. består af en skoletaske, drikkedunk og madkasse, penalhus, let-læsebøger, en tablet og gavekort til køb af nyt tøj og læringsmidler til en samlet værdi på 2.000 kr. I 2021 steg ansøgertallet med hele 21%, men her kunne vi alligevel sikre, at alle 1.500 godkendte ansøgerfamilier modtog hjælp. Men der er endnu flere ansøgere i år, og her en uge før deadline udløber har vi allerede modtaget 2.000 ansøgninger om hjælp, så alle kan hjælpe med at donere et beløb direkte til skolestarthjælp,” siger Klaus Nørlem. 

Uddannelse er vejen frem

Uddannelse er vejen frem for at bryde den sociale arv hos udsatte familier. Det er essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til skoletasker og andre skoleting. Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger: 

“Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet. Det er vigtigt, at børn bliver en del af et positivt fællesskab i skolen og ikke føler sig anderledes grundet familiens økonomiske situation. Dansk Folkehjælp udfører et meget professionelt stykke arbejde i forhold til skolestartshjælp, og vi er glade for, at vi har mulighed for at bidrage med finansieringen. Med den flerårige støtte ønsker vi at give muligheden for, at der kan tænkes mere langsigtet og lette planlægningen.” 

Læs mere og søg om Skolestarthjælp på www.folkehjaelp.dk. Ønsker du at støtte Skolestarthjælp, kan du indbetale et beløb på MobilePay 97 96 77, som går direkte til Skolestarthjælp i Dansk Folkehjælp.

Kommentarer